Postingan

Menampilkan postingan dari Desember, 2012

Episode 1: Travel

Gambar
"That is why we need travel. If we don't offer ourselves to the unknown, our senses dull. Our world becomes small and we lose our sense of wonder. Our eyes don't lift to the horizon; our ears don't hear the sounds around us. The edge is off our experience, and we pass our days in a routine that is both comfortable and limiting. We wake up one day and find that we have lost our dreams in order to protect our days. "
"We wake up one day and find that we have lost our dreams in order to protect our days."

Yeah,, I know we do that sometimes... Selama tahun 2012 ini gw stuck dengan rutinitas yang itu-itu aja. Ga ada jalan-jalan yang bener-bener luar biasa, ga ada lagi episode gunung Puntang, udah ga kenal lagi yang namanya backpacker, ga ada lagi sengaja nyasar di tempat yang baru dan ngerasain pengalaman yang berbeda. Jiwa gw mati. Iya... Mati!!!

So... Dulu gw selalu jalan-jalan pas di Bandung, kemana aja yang gw pengen. Tapi sekarang? Nihil bo!!! So... 2013 i…

Letters to My Son : A Father's Wisdom on Manhood, Life, and Love

Gambar
"That is why we need travel. If we don't offer ourselves to the unknown, our senses dull. Our world becomes small and we lose our sense of wonder. Our eyes don't lift to the horizon; our ears don't hear the sounds around us. The edge is off our experience, and we pass our days in a routine that is both comfortable and limiting. We wake up one day and find that we have lost our dreams in order to protect our days. "- KN



"But travel is not as romantic and exotic as it sounds. The familiar will always call, and your sense of rootlessness will not give you rest. Your emotions will fly crazily in all directions until sometimes you will feel that you have lost your moorings. If you travel alone, the warmth of families and couples will break your heart, and your loneliness will plunge you to depths you did not think possible.

And then, there are greater dangers. You may wake up and discover that you have become a runner who uses travel as an escape from the problems …

Prolog

Gambar
Senin, 31 Desember 2012, jam 15.00. Gw masih di kampus men! Ngurusin Lab TV yang setelah sekian lama menampakkan wujudnya juga. Gila memang... Kok mau-maunya gw kerja hari libur gini? Ga ada kerjaan lain emang? Ga ada planning tahun baruan lw? Kasian amat!

Well... Disatu sisi emang gw lagi pengen menyendiri dulu, nyaman aja duduk di koridor kampus, sambil ngenet (Sumpah!!! Internetnya ngebut!!!), trus main-mainin segala peralatan Lab TV yang luar biasa kerennya itu. Bayangin aja, pas unpacking segala kamera, lcd, mixer,dll itu berasa "having a late x-mas". 4 kamera video, 2 dslr, 2 mixer, lighting, dan banyak lagi mainan mahal lainnya. Total dana yang kampus keluarin sampai 470 juta men!!! Kalau ada kesempatan ntar gw post foto lab & alat-alatnya deh... Mudah-mudahan pada ngiler ya?

Tapi sendirian di kampus gini bikin gw keinget masa-masa di Unpad dulu. Segala macam kegilaan yang pernah gw kerjain, well, beberapa ada yang gw sesalin sih. Tapi ada juga yang bikin gw bersy…